Fires

LA FIRALLONGA

La Firallonga és una fira artesana i tradicional del món rural que tindrà lloc en el municipi de Vilallonga de Ter el: Diumenge 21 de juliol de 2019.

En aquesta fira es poden trobar tota una sèrie d’activitats al voltant de les costums i tradicions  dels nostres avantpassats tot adaptant-se a la modernitat dels nostres dies.

Cal destacar activitats com la demostració de batre amb màquina, batolles i eugues; un campionat d’agility (on participen entre d’altres gossos d’atura catalans); exhibició i cercavila de tractors antics; espectacles de carrer, passejades amb ponis pels més petits o menús  tradicionals de pagès elaborats pels nostres restaurants. I al llarg de la fira artesana també hi podrem trobar productes típics del municipi, demostració d’oficis artesans i tallers per a totes les edats.

Us hi esperem!!!

Per veure el vídeo de la Firallonga 2016 feu clic aquí

 

 

 

 

EL MERCAT DE LA TRUMFAtrumfa cartell 2018

Aquest tradicional mercat, organitzat per l’Ajuntament de Vilallonga de Ter, tindrà lloc el: Divendres 12 d’octubre de 2018.
Aquest mercat, ja consolidat, fa un reconeixement merescut i promociona aquest tradicional i versàtil aliment cultivat des de fa molts anys a la nostra vall per la pagesia. Aquest tubercle anomenat a les nostres terres com “trumfa” és d’una gran qualitat gastronòmica i a l’hora molt preuat per a tothom que el coneix.

En aquest mercat s’hi desenvolupen tot un seguit d’actes com un mercat artesanal i una mostra de diferents oficis i tota una sèrie d’activitats on tothom i pot participar i on la protagonista principal és la nostra “trumfa”!!!

La nostra “trumfa” consta d’un etiquetatge i logotip per tal de reconèixer i incidir en la compra de l’autèntica patata de la Vall de Camprodon.

Cal destacar i agrair la presència, en diverses ocasions, de la popular cuinera “L’Àvia Remei” que va guanyar l’any 2008 el 2n. Premi Internacional de “Papas del Perú” amb una recepta elaborada amb les nostres “Trumfes de la Vall de Camprodon”!!!

L’Àvia Remei té la seva pròpia pàgina web, comparteix les seves receptes mitjançant llibres molt ben il·lustrats i és tan bona amiga dels seus que fins i tot li han escrit una havanera i compost una sardana.

www.aviaremei.com

L’ÀVIA REMEI (lletra)

L’àvia Remei, l’àvia cuinera
té el cor dividit entre el Maresme i l’Empordà.
Al so de la sardana i l’havanera
transmet receptes de cuina en català i castellà.

La cuina catalana fa renéixer,
amb els millors plats i els seus secrets,
per sucar bé el pa amb tomàquet
i guisar bé, bons plats de bacallà.

L’àvia Remei, l’àvia cuinera,
la cuina catalana porta arreu del seu país
i posa els colors de la senyera
en el plat fred o bé el pastís.

Música

L’àvia Remei, l’àvia cuinera,
amb la nostra trumfa de Vilallonga, ha concursat
i el premi “a las mejores papas del mundo”
del Perú al Ripollès ha portat.

L’àvia Remei, l’àvia cuinera,
té el cor dividit entre el Maresme, el Ripollès i l’Empordà.

PER VEURE EL VÍDEO DEL MERCAT DE LA TRUMFA 2017 FEU CLIC AQUÍ